I närheten

I Huddunge

Lunda Handel

Byns välsorterade lanthandel. Här kan ni också tanka bensin eller diesel. I anslutning finns även containrar för sopåtervinning. Öppet alla dagar i veckan.

Myranbadet

En liten barnvänlig badsjö med gyllenbrunt vatten. Här finns bryggor, omklädningsrum och grillplats. 

Huddunge Hembygdsgård

På söndagarna sommartid, hantverksförsäljning och servering av kaffe med hembakat bröd i mysig gammaldags miljö. Alldeles intill ligger en gammal kyrkoruin från 1300-talet.

I grannbyn

Heby

Gårdsjö Älgpark, Vansjö

Det är lika kul att lyssna på Leffe som att titta på älgarna, man får så att säga ”två flugor i en smäll”. Spännande och intressant är det också. Man åker ut i älghägnet med traktor och vagn. Älgarna kommer ända fram till vagnen och oftast kan man få klappa de stora imponerande djuren. Här finns även ett café med en souvenirshop och uppe på loftet finns det tomtar…

Tegelbruksmuseum och Konsthall

Museet berättar om takteglets historia och utbredning med Heby som utgångspunkt.
I konsthallen finns en permanent utställning med Sonja Petterssons skulpturer och ÅC Danells målningar. Här ordnas även tillfälliga utställningar med lokala konstnärer och fotografer.

Sala

Sala Silvergruva – ett äventyr på 155 meters djup

Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer. Här finns mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergsalar och magiska sjöar. De duktiga guiderna berättar om en lång och spännande industrihistoria. Sala Silvergruva var under minst 400 år Sveriges största och viktigaste producent av silver.

Aguélimuseet, Sala

Ivan Aguéli (1869-1917) John Gustaf Agelii föddes i Sala 1869. Påverkad av anarkistiska och teosofiska strömningar reste han vid 21 års ålder till Paris för konststudier. Där lärde han känna den nya konsten – Cézanne, van Gogh, Gauguin med fler. Han var ett språkgeni och en orientalist. Antog namnet Ivan Aguéli och konverterade till islam.

Tärnsjö

Olof Kransmuseet i Tärnsjö

Olof Krans var den berömde naivistiske pionjärmålaren i Amerika som skildrade livet och människorna i Bishop Hill på 1850-talet. Utvandringen dit blev startskottet för den väldiga emigrationen från Sverige till Amerika. Nästan 200 utvandrare for från Nora socken i Uppland för att med övriga Erik Jansare söka religiös frihet i ”Paradiset på prärien”.

Färnebofjärdens Nationalpark

Här möter sydliga lövskogar nordliga myrmarker i en unik älvmiljö med ovanligt stor artrikedom. Nationalparken är flitigt besökt av ornitologer. Här finns hela 205 fågelarter, varav drygt 100 arter häckar regelbundet. Färnebofjärdens Nationalpark i Nedre Dalälvenområdet är ur naturvårdssynpunkt ett av Sveriges i särklass mest värdefulla områden.

Har du några frågor?

Kontakta oss så ska vi hjälper vi er med bokning eller eventuella frågor. Välkomna!